Matematik basis+G (9. kl) sommereksamen

Til Søgning
Pris: DKK 140,00
Matematik, Basis

Om faget

På matematik niveau H (basis) lærer du de helt grundlæggende ting i regning og matematik.

Du lærer de fire regningsarter (plus, minus, gange, division), brøker, procentregning, og simpel geometri (areal, rumfang, omkreds).

I løbet af kurset bliver du fx i stand til at beregne arealet af din bolig, lave overslagsregning på din indkøbstur i Netto, skrive en regning inklusiv moms, udregne hvor mange penge du sparer ved 30 % rabat, beregne indtægter, udgifter og rådighedsbeløb i din privatøkonomi mm.

Det foregår i et langsomt tempo, hvor der er god tid til at spørge og få det forklaret mange gange.

Vi bruger computer i undervisningen og vi lærer at bruge denne. Du kan leje en computer af skolen.

Læs mere.

Er dette niveau det rigtige for dig? Læs mere.

Eksamen
Forløbet afsluttes ikke med en eksamen - men med en faglig dokumentation,  som er en skriftlig prøve. Du får altså ingen karakter på H-niveau.

Den faglige dokumentation er et bevis på, at du har gennemført niveau H.

Adgangskrav

Du behøver ikke at have nogle særlige forudsætninger for at starte på niveau H i matematik. Du skal være indstillet på, at du måske skal bruge den dobbelte tid, hvis du er helt uden matematiske forudsætninger.
Niveau H er et godt sted at starte for dig, som har svært ved sproget dansk eller faget matematik.

Matematik, G (9. kl)

Om faget

Matematik G handler om de helt grundlæggende ting i regning og matematik. Vi bevæger os fra basis med de fire regningsarter (plus, minus, gange, division) og bygger langsomt mere på, så du fx lærer at indtegne dit mobilforbrug i et koordinatsystem, udregne arealet af din bolig og få overblik over din økonomi i et regneark. Det foregår i et langsomt tempo, hvor der er god tid til at spørge og få det forklaret mange gange. Vi bruger computeren i undervisningen.
Læs mere om faget.

Er dette niveau det rigtige for dig? Læs mere.

Eksamen
Faget afsluttes med en eksamen. Du trækker en opgave, som du har to timer til at regne. I opgaven bliver du præsenteret for de matematiske emner og problemstillinger, som du har arbejdet med i undervisningen.  Din lærer vil to - tre gange i løbet af din eksamenstid bede dig forklare, hvordan du udregner dine opgaver.

Eksamen er således en kombineret mundtlig og skriftlig prøve. Du skal både regne opgaverne på papir/computer og forklare hvordan du gør.

 

Adgangskrav

Du behøver ikke at have nogle særlige forudsætninger for at starte på G matematik. Det skal dog være muligt at kommunikere med dig på dansk. Du skal være indstillet på, at du måske skal bruge den dobbelte tid, hvis du er helt uden matematiske forudsætninger.